FRUGI Gestreept shirt met zon en wolk

Oorspronkelijke prijs was: €24,50.Huidige prijs is: €15,00.

Wie wordt er nou niet vrolijk van dit gekleurde shirt?! Het shirt van zacht organisch katoen heeft een applicatie van de zon en een wolkje. Door de envelophals is aan- en uittrekken makkelijk.

Artikelnummer: TTS005RMN Categorie:

Dit vrolijke gestreepte shirt met een applicatie van de zon en een wolk is van het merk Frugi. Frugi is een Brits kledingmerk dat organische en fairtrade kinderkleding verkoopt. Ze streven ernaar zo ethisch en milieuvriendelijk te werken als mogelijk is. De mensen van Frugi willen simpelweg het beste voor de planeet en voor de kinderen voor wie ze de kleding maken! Ze geloven dat organisch katoen de beste keus is voor kinderkleding (en wij ook!). Dat is zo, omdat het ongelooflijk zacht is en veel beter voor de kwetsbare huid, vooral voor kindjes die last hebben van eczeem.

Biokatoen / organisch katoen is een natuurlijke vezel die veel zachter is dan conventioneel katoen. Dit komt omdat de vezels niet zijn afgebroken door agressieve chemicaliën en pesticiden. Het gebruik van organisch katoen is goed voor zowel katoenproducenten als het milieu door deze schadelijke chemicaliën te vermijden. Daarbij komt dat niet-biologisch katoen een enorme bron van milieuvervuiling is en duizenden chemicaliën gebruikt die uiteindelijk terechtkomen in de stof die we op onze huid dragen.

Frugi heeft een GOTS certificaat. Het is de Soil Association die dat certificaat uitgeeft aan bedrijven die katoen produceren waarbij geen pesticiden worden gebruikt. Daarnaast moet er in de fabrieken waar de kleding wordt gemaakt ook sociaal en eerlijk (ethisch) worden omgegaan met de arbeiders. Frugi doneert daarbij ook nog eens jaarlijks 1% van hun omzet aan goede doelen.

Frugi heeft al vele prijzen gewonnen met hun kleding, zelfs eentje die is uitgereikt door de Britse koningin. Hun kleding is direct herkenbaar aan de heldere, levendige kleuren, speelse karakters en slimme details. Hun kleding is leuk, comfortabel en praktisch. Wij zijn in ieder geval gek op Frugi!

Extra informatie

Merk

Soort

Seizoen