LA QUEUE DU CHAT Blauwe zomerjurk van biokatoen met koraal

Oorspronkelijke prijs was: €36,00.Huidige prijs is: €25,00.

Dit prachtige jurkje met een print van koraal en visjes is perfect voor de zomer. Je kleine zal er in stralen! Platte plooien aan de voor- en achterkant, twee knopen aan de voorkant. Elastische taille met decoratief koord en pompons.

Artikelnummer: REF 19-29B Categorie:

Deze blauwe zomerjurk van biokatoen met koraal is van het merk La Queue du Chat. La Queue du Chat is een Frans, duurzaam kledingmerk. Het bedrijf is in 2005 opgericht door Hélène en Anne-Charlotte. Anne-Charlotte is de ontwerper van de grappige prints en Hélène runt het bedrijf in het zuidwesten van Frankrijk. Zoals alle merken die we bij Olifant en Muis verkopen, is de kleding van La Queue du Chat organisch en op eerlijke wijze geproduceerd.

Organisch katoen

Wist je dat? Een niet-biologisch kledingstuk bevat nog steeds de pesticiden die boeren gebruiken om het katoen te laten groeien. Aan de niet-biologische katoen worden chemicaliën toegevoegd die worden gebruikt om het kledingstuk te kleuren en te versieren. De pesticiden en insecticiden die men gebruikt om een niet-biologisch T-shirt te maken, vertegenwoordigen een derde van het gewicht. Jakkes! Deze producten staan in contact met het grootste orgaan van je kindje, zijn huid!

Maar liefst 11% van de wereldwijde consumptie van pesticiden en 24% van de wereldwijde consumptie van insecticiden zijn noodzakelijk om niet-biologisch katoen te produceren. Biokatoen bevat geen allergene, giftige of kankerverwekkende stoffen die via de huid kunnen worden opgenomen of die kunnen worden ingeademd. Bovendien verbetert de landbouw van biologisch katoen de kwaliteit van de bodem en het water. Het gebruikt 91% minder water en 62% minder energie dan traditioneel katoen. Dat zijn de redenen dat wij kiezen voor organisch katoen.

Fair trade

Bij La Queue du Chat zijn alle producten GOTS gecertificeerd en worden al sinds 2005 in dezelfde werkplaats gemaakt aan de kust van Gujarat in India. Deze werkplaats is volledig GOTS gecertificeerd, werkt alleen met biologisch katoen en garandeert de fundamentele rechten van zijn werknemers. Dat betekent een eerlijke beloning, een sociale dekking en voordelen die verder gaan dan de wettelijke vereisten.

GOTS

Bij La Queue du Chat is de hele productieketen - van de katoenen bloem tot de productie - gecertificeerd GOTS om giftige en chemicaliënvrije producten te garanderen.

De GOTS-certificering (Global Organic Textile Standard) is DE internationale referentie voor organisch textiel. Het dekt het proces van katoenbloem tot en met de laatste productiestappen om een ​​betrouwbare garantie voor de eindconsument te bieden. De vereiste milieu- en sociale normen zijn zeer hoog. Het gebruik van chloor, PVC, nikkel en chroom is niet toegestaan. Zware metalen, formaldehyde en genetische modificaties zijn volledig verboden. Alle sociale criteria die zijn vastgesteld door de International Labour Organisation moeten worden geïmplementeerd.
Ga voor meer informatie over de GOTS-certificering naar global standard.org

 

Extra informatie

Merk

Soort