PICCALILLY Speelpakje van biokatoen met olifantjes

Oorspronkelijke prijs was: €24,00.Huidige prijs is: €16,00.

Dit schattige speelpakje met olifantjes heeft “voetjes” met een leuk streepje aan de onderkant. Het uiteinde van de mouwen kan je over de handjes heen vouwen, zodat de kleine zich niet kan krabben. Met drukknoopjes van boven tot beneden.

Artikelnummer: OC-1588 Categorie:

Dit speelpakje van biokatoen met olifantjes is van het merk Piccalilly. Piccalilly is een Brits kinder- en babykleding merk dat kleding van organisch katoen maakt volgens de hoogste ethische standaarden.

De kleding van Piccalilly is absoluut vrij van kinderarbeid. Ze hebben een transparante productieketen, dus van de velden waar katoen zonder chemicaliën wordt geteeld tot aan de fairtrade fabrieken waar men de kleding maakt.

De mensen die aan de kleding werken ontvangen een goed salaris. Daarnaast krijgen ze voordelen zoals gratis transport naar het werk, gratis maaltijden op het werk en gezondheidszorg. Bovendien krijgen ze geld om hun kinderen naar school te kunnen laten gaan.

Piccalilly gebruikt katoen dat komt van een speciaal project dat Chetna heet. Dat is een fairtrade programma met als doel het leven van de katoenboeren te verbeteren. Deze boeren hebben bovendien een aandeel van 10% in de fabriek waar men de kleding van Piccalilly maakt!

Alle items hebben uiteraard een GOTS certificaat, zijn superzacht en vrij van giftige chemicaliën.

Extra informatie

Merk

Soort