GLOBAL MAMAS Slab met schildpadden van Afrikaanse batik

11,00

Deze leuke, zeegroene slab van organisch Afrikaanse batik met een print van schildpadden, heeft een klittenband sluiting. De achterkant van de slab is gemaakt van gerecyclede meelzakken. Met je aankoop help je moeders in Ghana. Elk product van Global Mamas heeft een etiket met daarop de drie namen van de moeders die aan het product hebben gewerkt. De eerste naam is de naam van de batiker, de tweede is de naam van de naaister en de derde de naam van de mama die de kwaliteitscontrole heeft uitgevoerd.

Uitverkocht

Artikelnummer: GMbibTurtles Categorie:

Deze leuke slab met schildpadden is gemaakt van Afrikaanse batik en is van het merk Global Mamas. Batikken is een manier om een geweven stof met verf van een decoratie te voorzien. We zijn heel trots dat we batik-producten van Global Mamas in onze winkel mogen verkopen.

Global Mamas is in 2003 opgericht als een non-profitorganisatie die als doel heeft het leven van vrouwelijke ondernemers in Ghana te veranderen door hen te helpen hun bedrijf te laten groeien. Onder de oorspronkelijke naam "Women in Progress" kregen batikers en naaisters in het Cape Coast-gebied één-op-één advies in zakelijk en financieel beheer totdat zes vrouwen zeiden: "Luister, als je ons niet helpt nieuwe markten te vinden voor onze textielproducten hebben we geen hulp nodig bij bedrijfsbeheer omdat er geen bedrijven meer te beheren zijn. " De kleine bedrijven die eigendom zijn van en beheerd worden door deze zes vrouwen, kwamen samen onder de naam Global Mamas om textielproducten onder een gemeenschappelijk merk te produceren en te exporteren. Elke maand zet Global Mamas zich in om de Mamas bestellingen te geven, zodat elk klein bedrijf eerlijk en stipt wordt betaald voor hun hoogwaardige werk.

Naast een stabiele bron van inkomsten, zet de organisatie zich in voor welvaart rijkdom, gezondheid EN geluk van de Mama's! Ze ondersteunen persoonlijke en professionele groei door praktische training aan te bieden in geavanceerde technische vaardigheden, kwaliteitsverbetering en creatief ontwerp. Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling op het gebied van leiderschap, financieel beheer, marketing en merchandising helpen de Mama's om hun groeiende bedrijven en persoonlijke financiën effectief te beheren. Workshops in gezondheid en welzijn bevorderen fysiek welzijn.

Vanaf het allereerste begin opereerde Global Mamas volgens de principes van eerlijke handel, maar dat is nu ook geverifieerd door de Fair Trade Federation en de World Fair Trade Organization. Het organisch katoen dat als basis voor de batik gebruikt wordt, komt uit India en heeft een GOTS-certificaat. De Global Mamas gebruiken alleen azo-vrije verf.

Extra informatie

Merk

Soort