Eerlijke kleding voor kleintjes

Baby buitenpakje met wolkjes van organisch katoen

LITTLE GREEN RADICALS Baby buitenpakje van biokatoen met wolkjes

30,00

Dit pakje is ideaal voor als je je baby in een draagzak draagt. Door de dubbele laag katoen blijft de kleine heerlijk warm. De stof is omkeerbaar, dus aan de ene kant heb je een leuke print met wolkjes en aan de andere kant streepjes. In de mouwen zitten openingen voor de duimpjes, zodat de handjes ook lekker warm blijven.

Artikelnummer: A18096 Categorieën: ,

Beschrijving

Dit pakje is gemaakt in India en kan gewassen worden op 40C, maar op 30C is beter voor de planeet.

Little Green Radicals is een Engels kledingmerk dat zich volledig richt op organische en fairtrade kleding voor kinderen.

Fairtrade keurmerk

Door producten te kopen die zijn gemaakt van Fairtrade-katoen, krijgen boeren een eerlijke en stabiele prijs voor hun katoen, wat hen en hun gezin veiligheid en stabiliteit geeft. Via Fairtrade hebben duizenden katoenboeren hun leven al kunnen verbeteren. Katoencoöperaties zijn beter georganiseerd en vrouwen krijgen dezelfde behandeling als mannen, van stemrecht tot gelijk loon. Het Fairtrade-keurmerk betekent dat het katoen in de producten van Little Green Radicals is geproduceerd door boeren die voldoen aan de Fairtrade sociale, economische en milieunormen. Deze normen omvatten bescherming van de rechten van de werknemers en het milieu, betaling van de Fairtrade minimum prijs en een extra Fairtrade premie die altijd terug moet worden geïnvesteerd in gemeenschapsprojecten.

Biokatoen

Biokatoen is een natuurlijke vezel die veel zachter is dan conventioneel katoen. Dit komt omdat de vezels niet zijn afgebroken door agressieve chemicaliën en pesticiden. Het gebruik van organisch katoen is goed voor zowel katoenproducenten als het milieu door deze schadelijke chemicaliën te vermijden. Daarbij komt dat niet-biologisch katoen een enorme bron van milieuvervuiling is en duizenden chemicaliën gebruikt die uiteindelijk terechtkomen in de stof die we op onze huid dragen.

Wanneer je een Little Green Radicals-artikel koopt, koop je altijd een biologisch product waarbij geen schadelijke chemicaliën zoals chloor, formaldehyde of gevaarlijke kleurstoffen worden gebruikt. Dit betekent dat de kleding zachter en beter is voor baby’s en kinderen, vooral degenen met allergieën of eczeem. En omdat de katoen niet is afgebroken met chemicaliën, gaat de kleding veel langer mee en blijft mooi in de was.

Tenslotte valt Little Green Radicals op door hun superleuke, vrolijke, originele design. Als iemand nog dacht dat biologisch en fairtrade “saai” betekent, dan bewijst Little Green Radicals absoluut het tegendeel!

Extra informatie

Merk

Soort

Andere suggesties…