Eerlijke kleding voor kleintjes

Broekje van organisch katoen met beertjes in het bos

FRUGI Broekje van biokatoen met beertjes in het bos

13,00

Op dit leuke broekje staan diertjes zoals een beer en hert in een bos afgebeeld. De tailleband en de bandjes bij de enkels kunnen opgerold of uitgevouwen worden, zodat de kleine er niet zo snel uitgroeit.

Artikelnummer: PUA801HDS Categorieën: , ,

Beschrijving

Dit broekje kan gewassen worden op 40C, maar 30C is beter voor de planeet.

Frugi is een Brits kledingmerk dat organische en fairtrade kinderkleding verkoopt. Ze streven ernaar zo ethisch en milieuvriendelijk te werken als mogelijk is. Ze willen simpelweg het beste voor de planeet en voor de kinderen voor wie ze de kleding maken! Ze geloven dat organisch katoen de beste keus is voor kinderkleding (en wij ook!), omdat het ongelooflijk zacht is en veel beter voor de kwetsbare huid, vooral voor kindjes die last hebben van eczeem.

Biokatoen / organisch katoen is een natuurlijke vezel die veel zachter is dan conventioneel katoen. Dit komt omdat de vezels niet zijn afgebroken door agressieve chemicaliën en pesticiden. Het gebruik van organisch katoen is goed voor zowel katoenproducenten als het milieu door deze schadelijke chemicaliën te vermijden. Daarbij komt dat niet-biologisch katoen een enorme bron van milieuvervuiling is en duizenden chemicaliën gebruikt die uiteindelijk terechtkomen in de stof die we op onze huid dragen.

Frugi heeft een GOTS certificaat. Zo’n certificaat wordt uitgegeven door de Soil Association aan bedrijven die katoen produceren waarbij geen pesticiden worden gebruikt, maar waar er bovendien in de fabrieken waar de kleding wordt gemaakt ook sociaal en eerlijk (ethisch) wordt omgegaan met de arbeiders. Daarnaast doneert Frugi ook nog eens jaarlijks 1% van hun omzet aan goede doelen.

Frugi heeft al vele prijzen gewonnen met hun kleding, zelfs eentje die is uitgereikt door de Britse koningin. Hun kleding is direct herkenbaar aan de heldere, levendige kleuren, speelse karakters en slimme details die hun kleding net zo leuk maken als comfortabel en praktisch. Wij zijn in ieder geval gek op Frugi!

Andere suggesties…