Vind kleurrijke duurzame kinderkleding online bij Olifant en Muis

Olifant en Muis is een online winkel met een grote collectie kleurrijke en duurzame kinderkleding van biologisch katoen van verschillende duurzame kindermerken.

De traditionele katoenteelt is een gigantische belasting voor het milieu, doordat er grote hoeveelheden pesticiden worden gespoten op de katoenplanten. Ook bij de verwerking van katoen tot kleding gebruiken de producenten veel chemicaliën. Maar er is gelukkig een beter alternatief: biokatoen! Biokatoen (ook wel organisch katoen genoemd) is een natuurlijke vezel die veel zachter is dan conventioneel katoen. Dit komt omdat de vezels niet zijn afgebroken door agressieve chemicaliën en pesticiden. Dit betekent dat de kleding zachter en beter is voor baby’s en kinderen, vooral degenen met allergieën of eczeem. En omdat de katoen niet is afgebroken met chemicaliën, gaat de kleding veel langer mee en blijft mooi in de was.

Rood shirt met springende koe en kip

We verkopen ook alleen maar duurzame kinderkleding en accessoires die op een eerlijke manier zijn geproduceerd, met GOTS certificaat, dus zonder uitbuiting van de producenten en zonder kinderarbeid. We verkopen verschillende Europese merken van duurzame kinderkleding zoals Frugi, Kite, Duns, Little Green Radicals, Coq en Pate, Piccalilly en andere.