Eerlijke kleding voor kleintjes

Omkeerbare jurk van organisch katoen met boompjes

Omkeerbare jurk van biokatoen met boompjes

20,00

Deze omkeerbare jurk van biokatoen met een print van boompjes en vosjes is van heerlijk zacht en comfortabel organisch jersey katoen. Aan de binnenkant heeft de jurk donker- en lichtblauwe streepjes. Als het jurkje binnenste buiten gedragen wordt, heb je weer een hele andere look! Ook handig voor als je onderweg bent en de andere kant onder de vlekken komt…

Op elke kant zitten contrasterende zakjes. De jurk is makkelijk aan en uit te trekken door de drukknoopjes bij de schouders.

Artikelnummer: OC-1393 Categorie:

Beschrijving

Deze omkeerbare jurk van biokatoen met een print van boompjes is van het merk Piccalilly. Piccalilly is een Brits kinder- en babykleding merk dat kleding van organisch katoen maakt volgens de hoogste ethische standaarden.

De kleding van Piccalilly is absoluut vrij van kinderarbeid. Ze hebben een transparante productieketen, dus van de velden waar katoen zonder chemicaliën wordt geteeld tot aan de fairtrade fabrieken waar men de kleding maakt.

De mensen die aan de kleding werken ontvangen een goed salaris. Daarnaast krijgen ze voordelen zoals gratis transport naar het werk, gratis maaltijden op het werk en gezondheidszorg. Bovendien krijgen ze geld om hun kinderen naar school te kunnen laten gaan.

Piccalilly gebruikt katoen dat komt van een speciaal project dat Chetna heet. Dat is een fairtrade programma met als doel het leven van de katoenboeren te verbeteren. Deze boeren hebben bovendien een aandeel van 10% in de fabriek waar men de kleding van Piccalilly maakt!

Alle items, zoals ook deze omkeerbare jurk van organisch katoen met boompjes, hebben uiteraard een GOTS certificaat, zijn superzacht en vrij van giftige chemicaliën.

Extra informatie

Merk

Soort

Andere suggesties…