Eerlijke kleding voor kleintjes

babysetje van organisch katoen met vliegtuigjes

PICCALILLY Babysetje van biokatoen met vliegtuigjes

13,00

Dit gave babysetje van biokatoen bestaat uit een truitje met lange mouwen en een babybroekje met voetjes. Op het shirt zit een schattig geborduurd vliegtuigje met piloot. Pasvorm is geschikt voor zowel wegwerp- als wasbare luiers.

Beschrijving

Dit babysetje van biokatoen met een print van vliegtuigjes is van het merk Piccalilly. Piccalilly is een Brits kinder- en babykleding merk dat kleding van organisch katoen maakt volgens de hoogste ethische standaarden.

De kleding van Piccalilly is absoluut vrij van kinderarbeid. Ze hebben een transparante productieketen, dus van de velden waar katoen zonder chemicaliën wordt geteeld tot aan de fairtrade fabrieken waar men de kleding maakt.

De mensen die aan de kleding werken ontvangen een goed salaris. Daarnaast krijgen ze voordelen zoals gratis transport naar het werk, gratis maaltijden op het werk en gezondheidszorg. Bovendien krijgen ze geld om hun kinderen naar school te kunnen laten gaan.

Piccalilly gebruikt katoen dat komt van een speciaal project dat Chetna heet. Dat is een fairtrade programma met als doel het leven van de katoenboeren te verbeteren. Deze boeren hebben bovendien een aandeel van 10% in de fabriek waar men de kleding van Piccalilly maakt!

Alle items, zoals ook dit babysetje van organisch katoen met vliegtuigjes, hebben uiteraard een GOTS certificaat, zijn superzacht en vrij van giftige chemicaliën.

Extra informatie

Merk

Soort

,

Andere suggesties…